Nyd sommeren fra din altan

16 maj 2022
Lotte Hindsberg

advertorial

Noget af de mest populære der findes, når der skal findes en ny lejlighed, er om den er med eller uden en altan. Lejligheder med altaner er markant nemmere at leje ud eller sælge. Det gælder også, selvom det danske vejr sjældent gør det muligt at sidde ude og nyde det. 

For uanset er det skønt at åbne ens altandøre og få glæde af altanen og vejret. Det har også den ekstra fordel at ens stue bliver lysere og virker større med en altan med dobbeltdøre. Du kan se flere eksempler her https://klarfonster.se/dorrar/dubbel-altandorr.

Dubbel altandörr

Udskift dine døre og spar penge

Udover det positive ved at få mere lys ind i din stue og nyde de dejlige sommerdage på altanen, er der flere gode årsager til at få udskiftet sine altandøre og måske også sine andre døre. Årsagen er at jo bedre dine døre er til at isolere dit hjem, jo mindre skal du bruge på din varmeregning. 

Har du fået udskiftet dine døre, er det vigtigt at du husker at lufte ud. Det virker selvmodsigende, men luften i din bolig har svære ved at blive udskiftet, hvis din bolig er godt isoleret. Bliver luften ikke udskiftet, vil du opleve at få fugt og måske også skimmelsvamp. Det er samtidig også dyrere at varme en lejlighed op, der ikke får udskiftet luften. 

Luft derfor ud mindst to gange om dagen. Der skal være gennemtræk i 5-10 min. Det er også en god ide at holde dørene åbne i løbet af dagen så luften kan blive udskiftet.

Er du i tvivl kan du med fordel få råd og vejledning af din tømrer eller glarmester. De har den nødvendige uddannelse og erfaring. De kan også rådgive dig om du med fordel kan få et par større altandøre end dem du har på nuværende tidspunkt.